Alege corect! Usi de garaj MCA

Zone cu risc! De ce e important ca usa sectionala sa fie fabricata conform normelor de siguranta

Cand alegeti o usa de garaj sectionala trebuie sa aveti in vedere ca aceasta sa fie fabricata corespunzator, toate componentele (balamale, sine, arcuri) sa respecte normele de siguranta si sa fie instalata corect. Avand in vedere ca vorbim despre un produs cu o greutate semnificativa (aprox. 60 - 80 kg – sistem, in functie de dimensiuni), care se deschide prin rularea panourilor in sus pe tavan, stabilitarea sistemului este foarte importanta pentru siguranta persoanelor si a autovehiculelor care trec pe sub usa.

Iata in continuare cateva sfaturi utile despre zonele riscante ale unei usi sectionale. Va sfatuim sa nu atingeti niciuna dintre componentele din zonele de mai jos atunci cand usa este in miscare. Riscul de accidente este foarte mare. In cazul in care aveti probleme, va recomandam sa contactati un specialist (instalator).

In zona A se gasesc balamalele din partea de jos (cate una pe fiecare parte). Aceste balamale se afla sub tensiune mare. Nu incercati sa le reparati, sa le indepartati sau sa le reglati sub nicio forma, ele putand fi deosebit de periculoase.

In zona B se gasesc arcurile de tractiune, sub tensiune. In anumite cazuri acestea se pot gasi plasate in partea din lateral a sinelor orizontale. De asemenea, nu incercati sa le reparati, sa le indepartati sau sa le reglati.

In zona C se gasesc sinele de culisare verticale, pe care culiseaza rolele. Nu puneti mana in aceste zone atunci cand usa este in miscare, deoarece zona prezinta risc de accidente precum prinderea degetelor, taieri etc.

Vezi acum cat costa o usa sectionala fabricata conforme normele UE de siguranta. Click aici!

©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997